Värsked kevadrullid (Goi cuon Tom)

Täna õnnestus mul õppida vietnamlase käe all valmistama värskeid kevadrulle ja loomaliha-nuudleid (Bun Bo nam Bo).

Tegelikult on neid lihtne teha, vaja ainult spetsiaalseid komponente. Loodan, et Eestis  midagi saab, kui ei, tuleb Soome Aasia poodidesse tooma minna.

Kevadrullide jaoks läheb vaja:
-krevette või mõnda lihalist komponenti (hea ports)
-salatit, münti, melissi, värsket kurki
-3 muna
-riisipaberit (Ricepaper pakendil)
-Hoisin sauce
-sojakastet
-rohelisi läätsesid
-röstitud maapähkleid
-keedetud riisinuudleid (näiteks Rice vermicelli)


-Maapähklid purustada uhmris tükikesteks ja panna ootele.
-Valmistada soust, mille sisse pärast süües on rulle hea kasta.
Selleks keeta umbes 1 tassi veega pehmeks 1spl läätsesid, püreestada, segada juurde 2-3spl Hoisin sayce'i ja 1spl sojakastet ning purustatud maapähkleid. Kuumutada. Võib lisada sortsu vett, kui tundub liiga paks.

-3 muna kloppida lahti ja teha omlett, jahutada ja viilutada.
-Viilutada ürdid ja salat, segada õrnalt omavahel.
-Viilutada kurk peenikesteks ribadeks.
-Samal ajal hoida pannitäis kuuma vett nõrgal tulel ootel.
-Riisipaberi leht lasta korraks kuumast veest läbi, kord ühest otsast, kord teisest otsast hoides.
-Panna alusele, nii et üks jupp jääb üle ääre.
-Panna peale krevett, natuke nuudleid, natuke salatit, natuke omletti, natuke kurki, rullida kokku ja ongi valmis!

Omlett.
Salatite hakkimine ja segamine.

Riisipaber kasta vette ainult korraks!
Täidise lisamine ja rullide keeramine.

Soust serveerida eraldi nõus, peale raputada purustatud pähklid. Rull kasta otsapidi sisse ja hammustada.
Nende hulgas on ka minu elu esimesed isetehtud kevadrullid!

Head isu!

Loomaliha-nuudlite õpetus tuleb hiljem või juba Eestis laivis!



Kommentaarid